Vrijdagavond vond de 31e editie van Veulenveiling Dronten plaats in Ermelo. Volle tribunes en een goede sfeer zetten de toon voor de avond! Naast de kopers in de zaal werd er ook volop meegeboden via het online biedsysteem, een mooie mogelijkheid voor zowel geïnteresseerden die niet live aanwezig konden zijn, als voor buitenlandse kopers.

Voordat de veiling begon kwam voorzitter Coen van Zanten in de baan en werd met een kleine toespraak van J.W. Schurer toegelicht dat na 32jaar, waarvan 16 jaar als voorzitter, Coen van Zanten zal terugtreden als voorzitter van Veiling Dronten. Wel zal hij actief blijven als selecteur van veulens en sportpaarden. Ook de nieuwe voorzitter vanaf de volgende veiling werd al even voorgesteld, dhr. Anne-Kees Smeenk, een bekend gezicht in de dressuurpaarden fokkerij!

Tevens werden de fokker en toenmalige koper van het paard Keep It Cool SSS gehuldigd, dit paard werd als veulentje verkocht op Veulenveiling Dronten en werd afgelopen week winnaar van de Blom Cup bij de 7-jarigen! Een prachtig resultaat!

De veiling begon al mooi met een opbrengst van €1200,- voor het goede doel Kika, een prachtig schilderij van Margriet Maakt Het werd hiervoor beschikbaar gesteld!

Veilingtopper van de avond werd het vooraf al favoriete hengstveulen Davinci Royal Z (Dominator Z x Grodino), hij werd afgeslagen voor €16.000,-

Davinci Royal Z

Het duurste merrieveulen was Simbalia L, een nakomeling van Chacfly x Zavall VDL.
Andere populaire springveulens waren, Saka Ricci sF (Qannando B&V x Numero Uno) en Dex Du Vi Z (D’Aganix Z x Candidat). Zij vertrekken voor €10.000,- naar hun nieuwe eigenaren.

Duurste dressuurveulens waren twee hengstveulens: beide nakomelingen van Fontaine TN. Sunshine T.P. (mv. Amazing Star) en Silvashsion (mv. Belissimo M) werden verkocht voor €9500,-

Een super sfeer, een gemiddelde opbrengt van ruim € 6700,- en tevreden kopers & eigenaren: Veulenveiling Dronten neemt met een goed gevoel afscheid van de accommodatie in Ermelo en gaat vanaf 2023 veilen in de nieuwe accommodatie Hippisch Centrum Flevodrome in Dronten!

Menu