Sportpaardenveiling

Sportpaardenveiling

Elk jaar organiseert Veiling Dronten een sportpaardenveiling. Met ingang van 2023 op onze prachtige nieuwe accommodatie: Hippisch Centrum Flevodrome. Veiling Dronten is hiervoor jaarlijks op zoek naar getalenteerde dressuur- en springpaarden in de leeftijd van 3 tot 5 jaar. De paarden dienen, naast een correct en aansprekend exterieur, te beschikken over zeer goede bewegingen en/of springtechnieken. Tevens wordt geselecteerd op klinische en röntgenologische gezondheid.

Als extra service biedt Veiling Dronten de mogelijkheid de paarden, tegen een zeer aantrekkelijk tarief, professioneel te laten trainen in aanloop naar de veiling. Onder leiding van internationaal springruiter Henk Frederiks, worden de te veilen paarden 6 weken gestald en getraind. Enkele professionele dressuur en springruiters/amazones staan Henk hierin bij. Door deze opzet kunnen de paarden optimaal worden voorbereid op de veiling. Tevens biedt Veiling Dronten potentiële kopers hiermee de mogelijkheid om op één locatie meerdere veilingpaarden te proberen.

Dinsdag 10 september 2024 Sportpaardenveiling Dronten

Algemene informatie Sportpaarden

 • Sportpaardenveiling Dronten zal dit jaar (2024) LIVE gehouden worden op onze gloednieuwe eigen accommodatie: Hippisch Centrum Flevodrome.
 • De gehele collectie paarden is te bekijken op de website onder het kopje “collectie”. Hier vindt u alle informatie over de paarden, inclusief video’s en veterinaire rapporten.
 • Om online mee te kunnen bieden, dient u zich te registreren. Heeft u zich al eerder geregistreerd voor een veiling van Veiling Dronten? Dan hoeft u alleen nog maar in te loggen. Klik hier om eerst te registreren.
 • De veiling is op dinsdag 10 september 2024, op zondag 8 september is, tijdens de springwedstrijd t/m 1.45m, de presentatie van de gehele collectie.
 • Voor meer informatie over de paarden kunt u contact opnemen met Henk Frederiks: 06-13446451
 • Entree gratis
 • Catalogus € 5,-
 • Locatie Hippisch Centrum Flevodrome, Dronten.
 • VIP plaatsen zijn te verkrijgen voor € 100,- (excl. BTW) per stoel, inclusief entree, catalogus en geheel verzorgde catering voor de middag en avond. Voor het bespreken van VIP plaatsen kunt u een email sturen naar [email protected].
 • Telefonisch bieden Veiling Dronten biedt potentiële kopers, die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de veiling, de mogelijkheid telefonisch te bieden. We hanteren daarvoor de volgende procedure:
  • De belanghebbende (hierna genoemd ‘koper’) neemt voor zondag 14 mei telefonisch contact op met Veiling Dronten, vertegenwoordigd door dhr. Henk Frederiks (ook Duits- en Engelstalig), telefoonnummer +31(0)6 – 13446451.
  • De koper zal via de mail een registratieformulier ontvangen waarin naast de NAW gegevens en referenties, kan worden aangegeven in welke catalogusnummer(s) en de stamboom van de catalogusnummer(s) de koper is geïnteresseerd.
  • Na ontvangst van het volledig ingevulde formulier neemt de veilingorganisatie enkele minuten voordat de door u aangegeven catalogusnummer(s) geveild gaan worden telefonisch contact met u op.

Organisatie

Voorzitter: Dhr. A.K. Smeenk

Secretariaat:
Veilingcommissie Dronten
Noordsingel 23
8255 AS Swifterbant
tel: 0321-321621
mob: 06-53787221
e-mail: [email protected]

Leden:
Dhr. J.W. Schurer
Dhr. C. van Zanten
Dhr. D.W. Boeve
Dhr. H. Frederiks
Mevr. L. van Zanten (secretariaat)
Mevr. A. van der Veen (penningmeester)
Mevr. J. Hillebrand
Mevr. A. van der Wereld
Mevr. M. Hanse

Menu