Vrijdag 21 augustus 2020 was het dan zover, de eerste LIVE veiling in Nederland sinds maanden! Door het Covid-19 virus gaat alles anders dan anders, zo ook de veilingen. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden besloten Starsale Auctions en Veiling Dronten de handen ineen te slaan en zich samen sterk te maken voor de fokkers.

Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een live veiling en tegelijkertijd ook de mogelijkheid om wereldwijd online mee te bieden. Op de prachtige locatie van de HJC manege in Tolbert stond een mooie ring met sfeervolle tribune, terwijl er steeds overal genoeg ruimte was om de nodige afstand van elkaar te kunnen houden.

Veilingmeester Frederick de Backer kon gelijk goed beginnen, een prachtig beeld, gemaakt door Maurice en Tanja den Boer van Kunstzinnige Zaken werd geveild voor het goede doel en werd afgeslagen voor €1550,-. De veilingorganisaties verhoogden dit bedrag met nog eens €1000,- zodat er een prachtige cheque van € 2550,- kon worden overhandigd aan Stichting Wensambulance Noord-Nederland.

Deze veiling kon er vanuit de zaal, telefonisch én online geboden worden, van dit laatste werd ook veelvuldig gebruik gemaakt door kopers uit zowel Nederland als het buitenland. Er zijn online veulens verkocht naar Engeland, Hongarije, Zweden, Duitsland en Ierland.

Veilingtopper werd met €21.000,- het merrieveulen Paradis de Larcotique SPS (Bamako de Muze x Diamant de Semilly), zij blijft in Nederland. Daarachter volgden Quickstars Boy KBZ (Quick Star x Asca Z) en Palarina (Emerald van ’t Ruytershof x Baltic VDL),zij werden beide op €10.000,- afgeslagen.

Het duurste dressuurveulen was hengstveulen Pinot-Noir Texel, deze zoon van Daily Diamond  x Ferro verwisselde voor €10.000,- van eigenaar. Ook voor Parel HK (Dream Boy x United) was veel belangstelling, hij werd voor €9.500,- verkocht.

Met een gemiddelde prijs van €6.250,- , enthousiaste fokkers en kopers én wereldwijde belangstelling kijken de veilingorganisaties terug op een geslaagde veiling en samenwerking!

duurste dressuurveulen Pinot-Noir Texel
Duurste dressuurveulen Pinot-Noir Texel
Menu