Dinsdagavond 16 mei vond de 45e editie van Sportpaardenveiling Dronten plaats, dit jaar voor het eerst in onze ‘eigen’ sfeervolle ambiance op het Hippisch Centrum Flevodrome. Veiling Dronten heeft ervan genoten om u met trots en plezier te kunnen ontvangen op ons prachtige HCF!

En wat een mensen kwamen er af op deze bijzondere editie! Het HCF zat vol op deze eerste editie in eigen huis. De avond werd feestelijk gestart door brassband ALLIN1 waarna de sfeer er al gauw goed in zat. De veiling zelf werd vervolgens goed geopend met een door Junk-Art.nl aangeboden metalen beeld, deze leverde €1500,- op voor het goede doel Stichting KIKA Kinderen Kanker vrij!

Collectie
Daarna kwam de fijne en heel complete collectie paarden onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. De gehele veiling was ook dit jaar weer online te volgen via ClipMyHorse en er werd dan ook zowel online als vanuit de zaal gretig geboden.

Absolute veilingtopper dit jaar was, voor een bedrag van € 52.000,-, de hengst ‘Dude Z’, een fantastisch springende nakomeling  van Dominator Z x Verdi.

Andere smaakmakers waren Oriëntal Star (Comme Prévu x Callahan VDL), Quality Touch Z (Quabri de L’isle x Zirocco Blue VDL) en Nobel (Glenfiddich VDL x Arezzo VDL). Alle drie werden afgeslagen voor € 26.000,-. Lethbridge Champion Z (Luigi D’Eclipse x Cosun) wisselde voor € 23.000,- van eigenaar.

Het duurste 3-jarige paard was de fraaie merrie ‘Talulah’ (Taloubet Z x Cormint), zij wisselde van eigenaar voor €17.000,-

Geslaagde editie
In de weken voorafgaand aan de veiling was er de mogelijkheid tot het proberen van de springpaarden bij stal Bakker-Frederiks, waar de gereden paarden in training stonden. Hier is veel gebruik van gemaakt en dat fijn te rijden, getalenteerde paarden zeer gevraagd zijn blijkt wel, want met een gemiddelde prijs van ruim € 18.500,- kijkt Veiling Dronten terug op een zeer geslaagde veiling!

Met een prachtige collectie sportpaarden, veel publiek, geweldige sfeer, enthousiaste bieders en hele mooie prijzen mag Veiling Dronten spreken van een fantastische 45e editie! Dank aan een ieder die hieraan heeft bijgedragen en heel graag tot ziens tijdens Veulenveiling Dronten 2023, 1 september in Dronten.

Menu