Dinsdagavond 10 mei vond de 44e editie van Sportpaardenveiling Dronten plaats, in de sfeervolle ambiance van Paardencentrum Dronten.

De sfeer zat er meteen goed in op de volle tribunes door een muzikale opening van zanger Danilo Wattez.

De veiling werd geopend met een door Team Nijhof aangeboden dekking van Higway M TN, deze leverde €1900,- op voor het goede doel stichting KIKA!

Daarna kwam de fijne collectie paarden onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. De gehele veiling was te volgen via ClipMyHorse en er werd dan ook zowel vanaf de tribunes als via internet gretig geboden.

Absolute veilingtopper voor een recordbedrag van €65.000,- was de hengst ‘Maestro S’, een fantastisch springende nakomeling  van Emerald van ’t Ruytershof x Ginus. Hij zal vertrekken naar Zwitserland.

Andere smaakmakers waren ‘Brannon’ (Brantzau VDL x Ikoon), hij werd verkocht naar de USA voor €39.000,- en ‘Santo Bello Proosthof’(Ulahop Boy x Chopin v.h. Moleneind). Deze werd afgeslagen voor € 32.000,-. De merrie die het meeste aandacht trok was ‘Noa Cerise-Linn’(Eldorado vd Zeshoek x Verdi TN), zij is voor €28.000,- verkocht!

Het duurste 3-jarige paard was de fraaie merrie ‘Oasis Royal’ (Casago x Ahorn), zij wisselde van eigenaar voor €23.000,-

In de weken voorafgaand aan de veiling was er de mogelijkheid tot het proberen van de springpaarden bij stal Bakker-Frederiks, waar de gereden paarden in training stonden. Hier is veel gebruik van gemaakt en dat fijn te rijden, getalenteerde paarden zeer gevraagd zijn blijkt wel, want met een gemiddelde van bijna €20.000,- kijkt Veiling Dronten terug op een zeer geslaagde veiling!
Ook de buitenlandse klanten konden de kwaliteit van de paarden waarderen, er gaan paarden naar verschillende delen van de USA, Polen, Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Met een prachtige collectie sportpaarden, geweldige sfeer, enthousiaste bieders en hele mooie prijzen mag Veiling Dronten spreken van een fantastische 44e editie!

Menu