Vrijdagavond 1 september vond de 32e editie van Veulenveiling Dronten plaats. Dit jaar voor het eerst, na verschillende edities in Ermelo, weer in eigen huis. In een prachtig aangekleed Hippisch Centrum Flevodrome zetten volle tribunes en een goede sfeer de toon voor de avond! Naast de kopers in de zaal werd er ook volop mee geboden via het online biedsysteem, een mooie mogelijkheid voor zowel geïnteresseerden die niet live aanwezig konden zijn, als voor buitenlandse kopers.

De avond werd feestelijk gestart met een live-zanger waarna de veiling, met een korte toespraak van voorzitter Anne-Kees Smeenk werd geopend. Na de pauze werden deze avond twee in Duitsland goedgekeurde hengsten en hun fokkers gehuldigd. Consantos (v. Conthargos) van fokker Hetty Dissel (Lunteren) en Pegasus (v. Jameson) van fokker H.J. Kamphuis (Dronten) werden door de commissie in het zonnetje gezet voor deze prachtige prestaties!

Veilingtopper van de avond werd het chique hengstveulen Touch of Class (One to Remember x Glock’s Toto Jr). Hij werd afgeslagen voor € 13.000,-. Duurste springveulen van de avond was Terrific II (v. Bustique x Glenfiddich VDL). Dit hengstveulen verwisselt voor € 11.000,- van eigenaar.

Andere populaire veulens waren Total Perfection (v. Secret x Vivaldi) en Torino (v. McLaren x Desperado). Zij wisselden respectievelijk voor € 10.000,- en € 11.000,- van eigenaar.

Een afgeladen Hippisch Centrum Flevodrome, super sfeer, een gemiddelde opbrengst van ruim € 5.575,- en tevreden kopers & eigenaren: Veulenveiling Dronten kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie op de nieuwe locatie en kijkt met volle energie uit naar de 33e editie van Veulenveiling Dronten.

Menu